ABOUT

1874  -  2012  -  2024

Skvadern på 2000-taletVår strävan är att lyfta Skvadern som symbol och varumärke och ge Håkan Dahlmark en rättmätig plats i vår kulturhistoria och platsidentitet.


Den knyter ihop vår region genom att manifestera såväl naturen med dess mystik och folktro som staden, med träpatroner, arbetarrörelse, idrottsrörelse, feminism, särpräglad humor och berättartraditioner och lyfter upp detta i en nutida och framtida kontext.


Våra intentioner är att samla olika perspektiv och berättelser om och kring Skvadern och låta dessa hamna under "The Skvader of Sweden" och dess vingar


Ett starkt varumärke som manifesterar och befäster vår region i ett nationellt och globalt sammanhang och gör det med såväl djup som bredd.


En markör för styrka att stå emot det onda i tiden.VÅR BUTIK

 & handelsplats på webbenHär erbjuder vi/er dig att bli en del den mytomspunna skrönan genom att erbjuda olika profil- och presentgåvor.


Bli en "Skvadersupporter" och som sådan, viktig del för att lyfta "The Skvader of Sweden" in i framtiden och på så sätt levandegöra vårt förflutna på ett hedervärt och bildande sätt.  


THE SKVADER OF SWEDEN

Skvadern på 2000-talet, uppdaterad, mer mytisk, mer levande, mer skräckinjagande, mer skyddsängel.


Med vingar och klor redo att kämpa mot det onda och för det goda i tiden.


Med rötterna i vår lokalhistoria och våra berättartraditioner är "The Skvader of Sweden" ett globalt väsen i vardande med kunskap, humor i samverkan och samförstånd.


"The Skvader of Sweden" är ett registrerat varumärke.

SVENSKT VAPENREGISTER

SV-190 Mikael Kühne, Bergeforsen


Registrerat 2012-09-10. Ansökan: 2011:15.


Sköld: I blått en hoppande skvader av guld åtföljd av en dexter snedstam av guld belagd med två uppväxande blå tallar.


Hjälmtäcke: Blått fodrat med guld.

Hjälmprydnad: En solfjäder av guld med blå fjädrar.


Shield: Per bend abased azure a ”skvader” i.e. the front part of a hare compound with the back part of a capercaillie courant or, and or two pine trees azure.


Mantling: Azure doubled or.

Crest: A fan or feathered azure.


Mötesplatsen på landet nära staden!


Vi är ett familjeföretag med 30 år i branschen. Auktion/antikt, utställningsproduktioner, kafé, konferens, event och den naturliga platsen för skrönan om Skvadern.

Lunde Gård är en rofylld och harmonisk mötesplats med 1000-åriga anor. Lund är just det fornnordiska ordet för mötesplats! Beläget efter Indalsleden, vid foten av Borgberget - en av Västernorrlandes få Fornborgar!

Sedan 1998 är Lunde Gård mötesplatsen när du vill samla din grupp eller företag för konferens.


Sevärdheter
Minnessplats över Skvadern
Kulturhistoriska Kafé Skvadern.

Vikingaborgen på Borgberget


Våra nuvarande samt tidigare samarbetspartners


Juristkompaniet

Bolagsjuristerna i Sundsvall

Familjens Jurist

LUDVIG & CO

Länsstyrelsen Västernorrland

Länsmuseet Västernorrland

SCA Forrest

Statens fastighetsverk


Samt andra aktörer inom Form, Design och Auktioner."Vi tänker i och arbetar med ett brett samhällsperspektiv, där vår strävan är, att designa och skapa hållbara konceptualiserade profil- och presentprodukter."


"Att i samverkan och meningsskapande med grundläggande demokratiska värderingar stärka och skapa mervärden kopplade till vår förhoppning om en lite schysstare värld...”


"Att via våra produkter vara behjälpliga företag, föreningar och privatpersoner att verka i en positiv anda som huvudpersoner i olika sammanhang samtidigt som man bidrar till att nå gemensamma mål för ett hållbarare samhälle..."